Opel Manta version 3

Detta år blev det B23ET bottendel och massor av laddtryck. Turbon var en T04B och kom från någon lastbil. Ketchup effekten var påtagligt stor med denna motorkombination.

Detta år uppgraderades insprutningen till ett Haltech F3 och tändboxen byttes till Lumenition. Original tändboxen hängde bara med till 1,5 bars laddtryck sedan blev cylindertrycket så högt att den inte orkade tända. Laddtrycket höjdes till 2bar när tändboxen bytts, då bar det iväg ganska bra.

En gång hoppade slangen till wastegaten av och laddtrycket skenade upp till 3,5bar nån tiondels sekund, det räckte för att hela vägen skulle fyllas med diverse skrot. Bilarna bakom fick stanna tills jag hade röjt undan det värsta.

Motorn öppnades och det visade sig att allt hade tryckts ner i sumpen av krafterna som blev vid det höga trycket, många hål i blocket, vevstakar och kolvar i småbitar, krokig vev mm.

Toppen klarade sig dock helt oskadd, så en ny bottendel gjordes i ordning och en bättre slangklämma till wastegaten införskaffades, sedan var det bara att fortsätta köra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *