Jetbåt bildarkiv

15 thoughts on “Jetbåt bildarkiv

 1. Hi,
  I was at the Baltic Sea in July of 2021 and made a sound recording of a fast boat, with a very distinct sound.
  The boat was too far off the coast to make a guess what it was…
  BUT today I found your website and I come to the conclusion after sound signature analysis was made: it could have been one of your boats or a similar one !
  Excellent.
  Great sound, great workmanship !
  All the best

 2. Very nice boat. Innovative with the supercharged 5 cyl. engine.
  Visit us and show your boat at socaljetboats.com here in the USA.
  Daniel

 3. Ronnie, hälsningar från Ryssland! Stort projekt! Berätta för mig måtten på båten, vikt och bottenvinkel. Vilken storlek pumphjulet ”a,b,c”, utdata storlek jet, vad är den maximala varvtal och öka? Tack! Lycka till med alla dina projekt! Andrew.

  • Hej Andrew, båten är 16 fot och väger ca 500kg.
   Pumphjulet är custom och bearbetat utifrån en A modell.
   400hp och 6500rpm.
   Boat is 16feet and about 500kg. Pumpwheel is custom machined from an A-model. 400hp and 6500rpm.

 4. Du åker för snabbt helt enkelt :-) Du måste kapa av de lägsta steglisterna helt enkelt ca en m och de över dem kanske 50cm akterut. Jokern byggdes när man ej ens funderade på att ha så många kusar i båten. Om du har otur så är båten byggd efter den första oljekrisen oxo och då kan botten ha en aning convex lutning i arslett oxo typ ( inbyggt trimplan ). Smuggler, Joker, Coronet, Ja tom svenska Magnum gorde det för att båtarna skulle plana lättare med mindre motorer. Kolla botten med riktlinjal om den är spikrak ända fram där fören böjer sig uppåt. Om det är lite knas så får du spackla. Men som sagt var steglister måste du kapa ändå.
  Mvh. Lars.

  • Hej Lars! Jodå jag har varit igenom två år av justeringar innan den gick stabilt. Nu går den bra även med steglister, förutom att den ibland har lite för mycket lyft i aktern. Kanske skulle hjälpa att ändra steglisterna.

 5. Jag undra vad för fabrikat och model på jetagregatet? Sen hur du har gjort med kylningen av motor och grenrör? Jag håller själv på med att sätta i en T5 motor på 600HK i min båt. Drev som ska klara 600hk var väldigt dyrt därför tänkte jag kolla om jet är en billigare lösning?

  • Hej Philip, Aggregatet är ett Berkeley 12JE. Kylningen av motorn sker med en hemmabyggd värmeväxlare och avgassystemet kyls med vatten invändigt. Själva grenröret är inte vattenkylt.

 6. Hej Ronny.

  Jag håller på att renovera en joker 16 nobless såsom du har gjort. Har du någon cadning av rutan? De satt nämligen ingen ruta i när jag köpte den så ja måste göra en egen.
  Skulle vara kul om du hade det:) Eller själva radien eller så som du skar ut ur plasten :)
  MVH//Oscar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *