Vevaxel

Eftersom remskivan nu även ska driva torrsumpspumpen så är det läge att kolla över vevaxeln.

Den här vevaxeln har den vanliga VAG sjukan att remskivan har glappat en aning på axeln och förstört ytan. Ytterst lite, men det är inte alls bra om det ska varvas högt.
Detta beror på att remskivan har extremt liten anliggningsyta mot vevaxeln. Det är därför extra viktigt att ytorna är perfekta och att det är superpassning på vevaxeldrevet.


Svarvar bort material för att sedan kunna svetsa dit nytt hårdare material. Den ska sedan svarvas igen och slipas till exakt mått.

Remdrevet till torrsumpspumpen ska sättas framför remskivan 


Svarvar en styrning i remskivan

Har gjort ett fäste som sitter fast med distanser inne i remskivan med en kilaxel som håller drevet till pumpen.

Triggerhjulet är vattenskuret ur 8mm plåt och sitter inne i blocket. Original Auditrigger har två givare, varav den ena läser på startkransen och den andra på pinnar som sitter i svänghjulet. En sådan här 60-2 trigger är mindre komplicerad och funkar bättre.

5 thoughts on “Vevaxel

  1. sitter och är imponerad av bygget. du har säkert redan koll på detta men många glömmer diamantbrickan som ska sitta mellan remskiva och vevaxeln, många onödiga ras pga det skulle jag tro.
    nu har du ju byggt för en annan trigger annars så funkar ju maxxecu bra ihop med audi 5:a orginal trigger.

  2. Riktigt fint bygge som man verkligen blir imponerad av gällande byggkvalitet och lösningar :-)

    En sak jag vill varna för är triggerskivan som du satt på veven. På de fyrcylindriga Audi/VW sitter de så original. Jag skrotade precis min tävlingsmotor när de tre bultarna skjuvades av vid en växling vid 8000 pm.
    Jag kör Quaife dogbox så växlingarna är snabba och levande massan hög på triggerskivan vilket förmodligen är grundorsaken. Men det är onödigt om andra får uppleva samma ras. Lätta skivan maximalt och fler fästbultar är nog lösningen. I USA svetsar de triggerskivan på veven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *